jeugdhulp-op-locatie-2013-2 terug-knopje

Jeugdhulp op locatie bij TriviumLindenhof

 

Jeugdhulp op locatie bij TriviumLindenhof wordt uitgevoerd in verschillende zorgprogramma’s:

  • Speltherapie: een therapeutische behandeling voor kinderen van ca. 4-12 jaar die moeilijk over hun gevoelens, angsten en zorgen kunnen praten en nare gebeurtenissen niet kunnen verwerken, waardoor hun ontwikkeling wordt belemmerd. Door te spelen in een veilige omgeving, onder begeleiding van een speltherapeut, kan het kind experimenteren met nieuw gedrag en het zich eigen maken, en zo de belemmering die zij in het dagelijks leven tegen komen opheffen of verminderen (in Zuid-Holland Zuid). Klik hier voor de folder voor ouders en verwijzers en hier voor die voor kinderen.
  • Omgangsbegeleiding: voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, die na scheiding geen goede omgangsregeling hebben kunnen treffen (in Zuid-Holland Zuid). Klik hier voor de folder.
  • FACT Jeugd: Outreachende hulp voor jongeren die de weg naar reguliere hulp niet vinden (in het gebied Rotterdam Rijnmond en Zuid-Holland Zuid). Klik hier voor de folder.
  • Beter Beschermd Plus (BB+): Geïntegreerd programma met Jeugdbescherming en Raad van de Kinderbescherming voor gezinnen waarbij veiligheid in het geding is (in het gebied Rotterdam Rijnmond). Klik hier voor de folder.
  • Vertrektraining: voor jongeren van (bij aanmelding) 15 – 18 jaar die binnenkort zelfstandig gaan wonen (Rotterdam Rijnmond en Zuid-Holland Zuid)
  • Foyer de Jeunesse: voor jongeren van 16 – 18+ die al zelfstandig wonen (in Zuid-Holland Zuid)


Hoewel de bovengenoemde zorgprogramma’s op locatie bij TriviumLindenhof worden uitgevoerd, zijn er ook gesprekken (bij de ouders) thuis.

 

 


 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Neem contact op met een van de locaties waar jeugdhulp beschikbaar is. U kunt hier ook een afspraak maken voor een vrijblijvend oriëntatiebezoek.

leegpixel

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via een wijkteam of jeugdteam in uw gemeente, een huisarts, medisch specialist of via Jeugdbescherming.

 

Lees meer over de aanmeldprocedure.

Deel dit artikel