Maritieme kans op werkOnder regie van TriviumLindenhof hebben verschillende organisaties de afgelopen maanden de mogelijkheid verkend om de kansen van de diverse ‘maritieme’ projecten te verbinden en op die manier een ‘kweekvijver’ en ‘toeleidingsprogramma’ voor de maritieme sector in de Drechtsteden te realiseren.

 

Donderdag 15 januari is het dan zover en gaan op de locatie van de Loods in Dordrecht de activiteiten van Behouden Vaart, als onderdeel van het project “Maritieme kans op Werk”, van start. In eerste instantie zal dit gebeuren met deelnemers van de Sociale Dienst Drechtsteden en het UWV.

 

Behouden Vaart is een samenwerking in het Drechtstedengebied tussen Stichting Behouden Vaart en TriviumLindenhof, Da Vinci College, Stichting Bundung, Stichting Leefwerf de Biesbosch en Stichting de Dortsche Wateren.

 

Voorbereiden op baan in maritieme sector
Het project laat deelnemers die (tijdelijk) geen werk hebben oude boten opknappen of laat ze helpen bij het bouwen van nieuwe schepen. Verder leren kandidaten steigers maken en plaatsen. Dit alles om ze voor te bereiden op een baan in de maritieme sector.

 

Doel van de samenwerking is om kandidaten op te leiden en (werknemers)vaardigheden bij te brengen voor technische beroepen in de maritieme sector. Het is een voorschakeltraject waarbij kandidaten in een periode van gemiddeld 3 maanden leren en werken. Na het doorlopen van het leerwerktraject is het einddoel dat kandidaten hun kansen vergroten om naar betaald werk uit te stromen. Het einddoel is betaald werk waarmee de kandidaten minimaal 3 maanden uitkeringsonafhankelijk worden en blijven.

 

Naast het reguliere programma biedt Behouden Vaart de mogelijkheid om onder andere het VCA, heftruckcertificaat en lasdiploma te halen.

 

Dit programma biedt tevens mogelijkheden voor de diverse jeugdteams om jongeren gericht op te leiden naar een baan

 

Meer informatie of vragen?

Neem contact op met de projectleiders:

Rudy-Jan van Zenderen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-22214093
Michel de Man, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-41724426

Deel dit artikel