Filmdag 12 maart 6754Zondag 12 maart organiseerde Lionsclub Schiedam in Het Wennekerpand een speciale filmdag waarbij alle opbrengsten, van zowel de kaartverkoop als de verkoop van zelfgebakken lekkernijen, naar een leefgroep van TriviumLindenhof in Schiedam gaan. Aan het einde van een drukbezochte dag werd door Nathalie Gouweleeuw, wethouder Jeugd in Schiedam, een cheque van maar liefst 3750 euro overhandigd aan blij verraste jongeren van de leefgroep.


Lions club Schiedam wil met deze actie aandacht vragen voor de vergeten kinderen van Schiedam. Kinderen waarvan je meestal niets ziet of hoort, maar die er zeker zijn in Schiedam. Kinderen die soms heftige dingen hebben meegemaakt en die om verschillende redenen (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. Zoals de jongeren van de leefgroep op de Savornin Lohmanlaan in Schiedam. Stichting Het Vergeten Kind bracht de Lions Club met hen in contact.


De jongeren van de leefgroep hoopten met het opgehaalde bedrag een nieuwe bank en een televisie voor in de woonkamer te kunnen kopen. Het bedrag was echter zo hoog dat ze blij aan de bezoekers van de filmdag vertelden dat ze nu zelfs ook nieuwe eetkamerstoelen konden kopen.


De cheque werd in aanwezigheid van Chablis Platenburg van Stichting Het Vergeten Kind door de wethouder overhandigd aan jongeren en begeleiders van de leefgroep in Schiedam.

 

Filmdag 12 maart 6635

 

Filmdag 12 maart

v.l.n.r. wethouder Nathalie Gouweleeuw, jongeren Savornin Lohmanlaan, begeleider Daniel Schenk, president Lions club Schiedam en Stéphanie Kwakman, manager Kwaliteit & Innovatie TriviumLindenhof


Foto’s: Paul Hofmeijer

Deel dit artikel