Binnenvaartschip MATEHet begon ooit als een droom van TriviumLindenhofs Peter Verheij: een eigen binnenvaartschip waar jongeren die maatschappelijk gezien buiten de boot dreigen te vallen de kans krijgen een baan te krijgen en te behouden in de binnenvaart. Dankzij een unieke samenwerking tussen (jeugd)zorg, overheid en het bedrijfsleven is het nu zover, binnenvaartschip MATE is na een feestelijke opening in gebruik genomen en zal straks ongeveer 24 jongeren per jaar opleiden voor een baan in de maritieme sector.

 

Op 23 mei was de officiƫle opening voor het bedrijfsleven en op 14 juni vond een open dag plaats voor zorg, onderwijs en andere belangstellenden. Beide dagen werden druk bezocht en leverden mooie reacties en uitgebreide aandacht van de pers op.

 

Klik hier voor een artikel in het AD
Luister hier naar een item van Radio Rijnmond
RTV Dordrecht maakte dit filmpje

 

Mate02 lr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mate04 lr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mate05 lr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jongeren weer terug op koers
Stichting MATE (Maritieme ArbeidsTraining en Educatie) is een initiatief van Maaskade Bevrachters B.V. en TriviumLindenhof. De stichting richt zich op jongeren met een minder kansrijke toekomst, zoals jongeren die dakloos zijn, niet meer passen in het reguliere schoolsysteem of geen uitzicht hebben op werk. Door middel van intensieve begeleiding wordt er gewerkt aan een structurele verbetering van hun situatie en een grotere kans op een baan.

 

Voor dit doel heeft stichting MATE een binnenvaartschip, genaamd MATE, aangeschaft. De MATE biedt jongeren een pedagogische leeromgeving, weg van de probleemsituatie en de verleidingen van de wal. De begeleiding door (omgeschoolde) scheepslieden vanuit een no-nonsense cultuur helpt hen om in een vroeg stadium weer grip op hun leven te krijgen en een opleiding te volgen.  

 

Bijzondere samenwerking
Voor zowel de aanschaf als de verbouwing van het binnenvaartschip is de financiering mogelijk gemaakt door het maritieme bedrijfsleven in de Drechtsteden, een aantal fondsen en de gemeenten in de regio. Het schip is grondig verbouwd en wordt eind juni in gebruik genomen.

Deel dit artikel