Vertrouwenspersoon

 

Alle (pleeg)kinderen, jongeren, (pleeg- of groot) )ouders én verzorgers die te maken hebben met jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ: het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van TriviumLindenhof.

 

Wat kan de vertrouwenspersoon voor u doen?    
Het kan gebeuren dat u ontevreden bent over de hulp die u krijgt. Als u er niet uit komt met de hulpverlener van TriviumLindenhof, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar uw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon uw verhaal altijd serieus nemen. Zij/hij informeert u over uw rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon u ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met TriviumLindenhof.

 

Zo bereikt u het AKJ
Op de website van het AKJ vindt u meer informatie en alle contactgegevens. U kunt het AKJ bellen op 088 – 5551000, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het contactformulier invullen op de website van het AKJ.

 

Jongeren kunnen ook chatten met een vertrouwenspersoon. Klik op onderstaande button:

 

chatten

 

De vertrouwenspersoon is beschikbaar om te chatten:

ma. t/m do. 16.00 - 20.00 uur

vr. 15.00 - 17.00 uur

Deel dit artikel